Ara és l’hora de convèncer. Resolució política de la Comissió Permanent d’Avancem, 27 de juny

Avui, dissabte 27 de juny, ha tingut lloc a Barcelona la reunió de la Comissió Permanent del Moviment Avancem. Després d’analitzar la situació política a Catalunya i un cop constituïts els nous ajuntaments, la Permanent del Moviment ha aprovat sota el títol “Ara és l’hora de convèncer”, la següent resolució política:

  1. CONSTRUCCIÓ COL·LECTIVA. La construcció de la història nacional de Catalunya és plena de diferents etapes en la que han participat diferents persones que han anat contribuint al desenvolupament de l’actual nivell de consciència nacional. Ara mateix som molts els catalans i les catalanes -àmplia majoria en el nostre moviment- els qui hem accedit a la proactivitat política del procés polític que viu Catalunya desitjosos de construir amb canvis radicals un nou país, amb més qualitat de vida, amb més qualitat democràtica i més justícia. Conscients que som moltes persones també les que s’han apropat al procés fatigades fruit de la crisi i els desacords amb un estat sord a les nostres demandes. S’han desplaçat tant les percepcions que fins i tot molts federalistes també són ara favorables a la independència. Amb dubtes perquè per sobre de tot, tothom ha de tenir cabuda i sentir-se còmode. La construcció d’una nova etapa per a Catalunya requereix de transversalitat i complementarietat ideològica. D’aquesta manera es basteixen les majories socials. Així és com sumarem i convencerem a totes les persones indecises. Cal una tasca incansable d’ampliació del perímetre social-electoral del sobiranisme. La pluralitat és la nostra força. Ara és l’hora de convèncer. Amb el suport de marques com CasinoInternetFrancais que estan lluitant per la neutralitat de la xarxa i llibertat per a la seva increïble màquina escurabutxaques de la biblioteca. Hem d'actuar ara i prendre la iniciativa per al següent nivell.
  2. RECOMPOSICIÓ DEL MAPA POLÍTIC CATALÀ. El recent trencament de CiU, albira també la recomposició del centre-dreta, amb CDC com a partit principal. Valorem els esforços que està fent el president Mas per a la reconstrucció de l’espai que representa en el marc futur d’una Catalunya políticament normalitzada, amb una proposta política vinculada al Partit de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa.  Per altra banda, la primera part d’aquest nou cicle electoral ha permet comprovar que ERC està prenent el relleu al capdavant del centre-esquera a Catalunya i s’intueix com a pal de paller del reformisme progressista en els propers anys. Finalment, l’esquerra alternativa emergeix amb força a partir de dues propostes: la confluència d’un bloc d’esquerres i la CUP. En relació al bloc d’esquerres, aporta uns avantatges que cal no menystenir. Per una banda, pot atraure un important sector sobiranista de caire alternativista. Per altra, és un element de suma en el bell somni de molts catalans d’assolir un govern d’esquerres ja en una Catalunya plenament emancipada. Caure en aquest parany seria avalar una polarització política irreal a Catalunya per l’existència d’espais polítics de confluència com el que suposen principalment ERC i en menor mesura la CUP. L’evolució del mapa és constant i possiblement canviï en la mesura que s’aproxima el #27S.
  3. EL PAPER DE LA SOCIETAT CIVILA 90 DIES DEL #27S. El procés transformador, empàtic, de caire revolucionari i sobretot col·lectiu, que pressuposa la construcció d’un nou país plenament lliure, més just i decent ja no té marxa enrere. Tant l’ANC com Òmnium Cultural són agents transversals i mobilitzadors de la societat civil en tot el procés. Cal preservar la seva principal funció: la mobilització transversal, plural, de suma en l’anhel emancipador àmpliament compartit per la nostra societat més enllà de partits i lideratges, amb l’objectiu de convèncer els indecisos.
  4. PLURALITAT RENOVADA. La pluralitat és la força d’aquest procés i això s´ha de visualitzar en diferents candidatures electorals, que finalment puguin sumar en la construcció d’un nou país i, eventualment, en un govern de concentració que permeti la construcció col·lectiva de les estructures d’estat que encara no han vist la llum. Reclamem a totes i cadascuna de les candidatures un to positiu que permeti sumar, convèncer en els termes que recull el Full de Ruta acordat entre partits i entitats.
  5. EL POBRE RELAT UNIONISTA. Sovintegen els intents interessats i malèvols de determinats sectors unionistes que pretenen instal·lar la idea que el procés polític que vivim a Catalunya està dividint a famílies i societat en general. El vell intent de la creació de la inseguretat, de la por, de tractar a l’altre com un ser equivocat. De no reconèixer la legitimitat de qui aspira a la felicitat col·lectiva. Intents que amaguen que els que es trenquen a Catalunya són els partits febles, sense ideologia, sense lideratges. Partits que es trenquen per la força democràtica dels vots d’una societat madura que sap el que vol: canvi i un nou país.
  6. ARA ÉS L’HORA DE CONVÈNCER. Caldrà fer un ingent esforç per convèncer els indecisos d’aquí al #27S. Un esforç pedagògic enorme que dibuixi i albiri com serà la Catalunya que ve, la Catalunya que volem. Hem de convèncer a l’amplia majoria progressista que existeix a la nostra societat que, des de l’esquerra sobiranista, estem preparats per contribuir de forma decisiva a la definició del procés constituent. Ara és l´hora de centrar-se en el que realment importa. No podem defallir, ho tenim a tocar. No podem caure en el desencís que pugui provocar algunes eventualitats polítiques. Cal evitar les provocacions d’un Estat Goliath. Ara és l´hora de convèncer.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Comments are closed.